Wat maakt de Cortina E-bike zo bijzonder?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat maakt de Cortina E-bike zo bijzonder?

De e-bike trend is je vast niet ontgaan. Deze ontwikkeling is al een tijdje aan de gang, maar het aantal elektrische fietsen in Nederland is sinds de corona-crisis alleen nog maar gestegen. Zowel jong als oud maakt volop gebruik van de elektrische fiets als duurzaam alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. De Cortina e bike loopt voor op deze trend. Daar vertellen we je graag wat meer over!

De Cortina e-bike, een musthave voor jong en oud

Het hippe Nederlandse fietsenmerk Cortina bestaat al een aantal jaar. Zij spelen slim in op de groeiende vraag naar elektrische fietsen. Want we willen niet alleen een goede, comfortabele en kwalitatieve e-bike, maar ook een mooie. Eentje van nu! En laat dit nu net zijn waar Cortina zo goed in is.

Waarom zou ik kiezen voor een Cortina e-bike?

Wanneer je kiest voor een e-bike, mag je best wat eisen stellen, vinden wij. Kies je voor een Cortina e-bike, dan kies je voor betrouwbaarheid, goede kwaliteit en een mooi design. Deze fietsen zijn net zo veilig en solide als andere bekende e-bike merken maar dan net wat hipper en moderner. Bovendien luistert dit mooie merk goed naar de feedback en wensen van haar klanten. Om deze reden staat de Cortina e-bike nooit stil, zij zijn altijd volop bezig met vernieuwing.

Fietsen voor iedereen

Of je nu jouw zware schooltas, je kids of sportspullen wilt meenemen op de fiets; Cortina heeft een ruim assortiment en dus voor ieder wat wils. Last van keuzestress? Hieronder hebben we een aantal aanbevelingen voor je op een rijtje gezet.

Een elektrische Cortina e-bike voor dagelijks gebruik? Ga voor de Cortina E-U4!

De afstand van huis naar school kan aardig in kilometers oplopen. Wanneer je regelmatig langere afstanden aflegt, wil je dit waarschijnlijk zo comfortabel mogelijk doen. Een elektrische schoolfiets maakt dit mogelijk. Zeg maar gedag tegen die vervelende tegenwind! Bovendien heeft deze Cortina e-bike een handige voordrager. Zo kun je jouw fiets gemakkelijk opleuken met een mooi mandje. Handig, nu hoef je niet te fietsen met die zware rugzak op je schouders. Wij vinden de Cortina E-u4 echt ideaal! 

De Cortina E-u4 in het kort:

- Gesloten kettingkast
Een gesloten kettingkast verlengt de levensduur van je ketting. Dit maakt de fiets extra onderhoudsvriendelijk. Bovendien biedt een gesloten kast bescherming tegen eventuele smeervlekken aan je kleding, handig!  

- Stevig frame, voordrager en bagagedrager
Het is je vast niet ontgaan dat De Cortina E-U4 over een stoere voordrager beschikt. Door de elektrische ondersteuning zal je ook geen last hebben van eventuele extra gewicht. Bovendien kan deze fiets met haar robuuste frame, voordrager en bagagedrager wel tegen een stootje!

- Inclusief ART-gekeurd slot
Deze e-bike van Cortina komt met een AXA slot die ART-gekeurd is. Met dit slot kun je die fiets laten verzekeren.

Cortina Family bikes; dé elektrische moederfiets voor ouders

Voor de papa’s en mama’s met kleine kinderen hebben wij de Cortina Family e-bikes. De extra kilo’s die je meedraagt zijn geen enkel probleem voor deze elektrische moederfietsen door het robuuste en sterke frame. Bovendien heeft de fiets een handige dubbele standaard voor het stabiel parkeren van de fiets en extra ruimte tussen de zadel en stuur. Zo kun je veilig op en af stappen en is er genoeg ruimte voor een kinderzitje.

De Cortina Family e-bikes in het kort:

- Lage instap
De lage instap ervoor dat zonder moeite op en af kan stappen. Handig!

- Extra ruimte tussen het stuur en het zadel
Die extra ruimte komt goed van pas wanneer je tussen het zadel en stuur een stoeltje wilt monteren. Zo heb je genoeg ruimte om comfortabel plaats te nemen op de fiets en gemakkelijk en veilig op en af stappen.

- Extra stevig frame
Omdat deze family bike extra gewicht moet kunnen dragen is het frame van deze elektrische moederfiets is steviger dan van een reguliere fiets. Zo rijd je een stuk steviger en stabieler op de weg. Wel zo veilig!

- Dubbele standaard
Een dubbele standaard is zeker geen overbodige luxe! Een tweepotig standaard zorgt voor extra stabiliteit wanneer je die fiets parkeert. Zo kun je zonder al teveel moeite je kind in het kinderzitje plaatsen.

- Stuurslot
Met een stuurslot kun je een veel voorkomende frustratie voorkomen. Wanneer je een kinderzitje op je stuur hebt zitten, weegt het stuur natuurlijk wat zwaarder dan gewoonlijk. Op het moment dat je het stuur vastzet met het stuurslot, blijft het stuur goed op zijn plaats en heb je dus geen last van een zwiepend stuur wanneer je jouw kind in het kinderzitje wilt plaatsen.  

- Breder stuur
Het stuur van de family bikes van Cortina is een stukje breder dan een doorgaans stuur. Zo is er genoeg ruimte voor een zitje aan de voorkant.

Nieuw op de markt: de E-Silento Cortina

Deze Cortina e-bike is voorzien van de nieuwste technologie. De Cortina E-silento wordt door Cortina zelf omschreven als de meest vooruitstrevende en sportieve e-bike uit hun collectie. Met deze fiets maak je gegarandeerd indruk op jouw vrienden en collega’s! De luxe Cortina e-bike is speciaal ontworpen voor forens; mensen die werken op een andere plaats dan hun woonplaats. De accu van dit model gaat bovengemiddeld lang mee, bovendien is deze fiets ook net een stuk sneller dan menig e-bikes.

Wist je dat je met je smartphone via bluetooth verbinding kan maken met deze fiets? Zo kun je gemakkelijk je eigen display met gewenste functies en rijeigenschappen indelen.

De E-Silento in het kort:

- Strak design met geïntrigeerde accu
Zowel de kabels en de accu zijn feilloos weggewerkt in het strakke frame. Je zou vanaf de buitenkant haast niet zeggen dat het om een e-bike gaat! Maar dat merk en voel je gelukkig wel ;)

- Soepele rijervaring
De aandrijving van deze fiets vind plaats door middel van een riem in plaats van een ketting. Dit zorgt voor een extra soepele en stille rijervaring. Bovendien gaat de riem vier keer zo lang mee dan een gewone ketting. Dit maakt deze fiets ook nog een stuk onderhoudsvriendelijker dan de meeste elektrische fietsen!

- Shimano middenmotor
Ervaar een een sportief rijgevoel! De Shimano E-6100 heeft een ruim bereikend vermogen. Zo kun je gemakkelijk grote afstanden afleggen. Doordat de motor van deze fiets is verwerkt in het trapas en niet in de wielen, ligt de fiets stabieler op de weg.


Kiezen voor een Cortina e-bike

Maak je regelmatig lange kilometers op de fiets en overweeg je over te stappen naar een elektrische tweewieler? Overweeg dan om over te stappen naar een Cortina e-bike. Liever alle elektrische fietsen bekijken? 


Heb je nog twijfels of vragen over één van onze e-bikes? Neem dan contact op met één van onze klantenservicemedewerkers, we helpen je graag verder op weg.
Telefoon: 085 – 016 24 67
E-mail: [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.