Blog over fietsen | Tips én tricks!

De (gezondheids)voordelen van fietsen!

  • Geplaatst op
  • 0
De (gezondheids)voordelen van fietsen!

Vele van ons hebben het goede voornemen om gezonder te leven. Daar hoort voldoende beweging bij! Zeker in deze bijzondere en toch wel spannende tijden, is gezondheid extra belangrijk. Fietsen kan je helpen extra gezond te worden of juist gezond en vitaal te blijven. Benieuwd naar wat fietsen voor jou en je gezondheid kan doen? We hebben een aantal weetjes verzameld om je extra te motiveren.

Fietsen kan veel dingen voor je verbeteren. Niet alleen je conditie, maar ook je algehele gezondheid. Bovendien bespaar je geld op benzine, dus het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Nog steeds niet zeker van alle voordelen die een fiets kan bieden? Dan gaan we ons stinkende best doen om je toch te overtuigen.

Wat maakt de Cortina E-bike zo bijzonder?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat maakt de Cortina E-bike zo bijzonder?

De e-bike trend is je vast niet ontgaan. Deze ontwikkeling is al een tijdje aan de gang, maar het aantal elektrische fietsen in Nederland is sinds de corona-crisis alleen nog maar gestegen. Zowel jong als oud maakt volop gebruik van de elektrische fiets als duurzaam alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. De Cortina e bike loopt voor op deze trend. Daar vertellen we je graag wat meer over!

Schoolfietsen, welke past bij mij?

  • Geplaatst op
  • 0
Schoolfietsen, welke past bij mij?

Je moet er misschien nu nog niet aan denken, maar aan de Zomervakantie komt een keer een eind. Graag bereiden wij van Fietsen4all je dan ook zo goed mogelijk voor op dit jammerlijke moment. Een fijne schoolfiets kan je helpen het nieuwe schooljaar goed te beginnen. Omdat het aantal schoolfietsen nogal overweldigend kan zijn, helpen we je graag verder. Samen komen we vast op de perfecte schoolfiets uit!

Fietsverlichting: Alles wat je moet weten over licht op de fiets!

  • Geplaatst op
  • 0
Fietsverlichting: Alles wat je moet weten over licht op de fiets!

Korte dagen en weinig zon vragen om goede fietsverlichting. Lees in deze blog alles over de regels omtrent fietsverlichting en reflectoren. Voorkom die vervelende boetes en wees veilig onderweg!

Kijk om half 6 eens naar buiten en het is al helemaal donker. Rond deze tijd gaan veel Nederlanders naar huis van werk of zijn ze al onderweg. Veel mensen tegelijk op de weg en weinig daglicht, vraagt om extra aandacht voor goede verlichting. Nu is het na tuurlijk verplicht om met verlichting te rijden, maar er zijn erg specifieke regels waarvan wellicht niet iedereen op de hoogte is. Om boetes te voorkomen, leggen wij je graag uit wat deze regels inhouden!

Wat is een rollerbrake?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een rollerbrake?

Het aanbod qua fietsen is overweldigend groot. Niet alleen qua modellen, merken of kleuren, maar ook de specificaties spelen een grote rol. Lijken twee fietsen heel erg op elkaar, is het bijvoorbeeld de rem die het verschil maakt. Sommige specificaties zijn zo belangrijk of verschillen dusdanig van kwaliteit, dat ze een grote invloed hebben op de prijs van de fiets. Wat voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de fiets is, zijn de remmen. Sommige zweren bij een handrem, maar andere hebben liever een terugtraprem. Een terugtrap rem is dan ook simpel en vaak de meest voordelige optie. Als u de trappers terugtrapt, zorgt de ketting op het achterste tandwiel er voor dat het achterwiel tot stilstand komt. Echter bestaat er ook een type rem genaamd de Rollerbrake. Rollerbrakes zijn een type trommelrem die vaak voorkomen op de fietsen in een wat hoger prijsklassement. Omdat deze rem iets ingewikkelder in elkaar zit, leggen wij u graag haarfijn uit hoe het werkt!