21 producten

Damesfiets met versnelling 

Fietsen zijn in Nederland helemaal geïntegreerd en onderdeel van de samenleving. Veel mensen pakken dit handige vervoersmiddel naar werk, vrienden, familie of de stad. Er zijn dan ook meer fietsen dan mensen te vinden door heel land. Dames spannen hierbij de kroon. Gemiddeld gezien pakken vrouwen vaker de fiets dan mannen. Het is daarom dan ook belangrijk dat er goede fietsen beschikbaar zijn. Een damesfiets met versnelling verschilt op een aantal punten van een herenfiets. Het meest kenmerkende van een damesfiets is de gebogen, of zelfs afwezige framebuis. Deze buis of stang loopt niet van onder het zadel tot onder het stuur, maar heeft een buiging naar beneden of is afwezig. Vaak is de onderste framebuis van een damesfiets wel dikker om voor meer stevigheid te zorgen. Dit ontwerp stamt af uit een tijd waarin dames voornamelijk rokken droegen en het dus erg lastig was om op een fiets met extra middenstang te stappen. Tegenwoordig is deze stand dus niet perse echt meer noodzakelijk en vooral cosmetisch. Een damesfiets met versnelling kopen zorgt ervoor dat u altijd comfortabel onderweg bent. Door de versnellingen kunt u gemakkelijk schakelen tussen de verschillende standen. Voor dagelijkse gebruik zijn deze fietsen uitermate geschikt. Denk hierbij aan woon- en werkverkeer of een leuk fiets uitje. Gaat u graag op langere fietstochten door de Nederlandse natuur, ook dan is een dames fiets met versnelling erg handig. Op lange, rechte stukken weg kunt u het beste een hoge versnelling inschakelen. U trapt dan zwaarder maar komt ook sneller vooruit. In een stedelijke omgeving is de standaard versnelling vaak voldoende. Dit is de perfecte balans tussen snelheid, trapzwaarte en wendbaarheid. Rijdt u door een wat heuvelachtig gebied, dan is een lage versnelling het beste om te gebruiken. U trapt minder zwaar waardoor het minder kracht kost om heuvelop te fietsen. Al met al zijn dames fietsen met versnelling erg prettig om mee te fietsen. Er zijn fietsen met 3 versnellingen, maar ook damesfietsen met meer dan 24 versnellingen.

Inchmaat van een damesfiets met versnellingen

Een damesfiets met versnelling is niet alleen te verkrijgen voor volwassenen. Er zijn naast de 28 inch wielmaat ook damesfietsen met versnelling in de 26 inch wielmaat te verkrijgen. Een damesfiets met een 26 inch wielmaat is geschikt voor mensen met een minimale lichaamslengte van 145 cm. Voor veel kinderen die nog net niet op en volwassen fiets kunnen rijden is dit een prima oplossing. Deze fietsen lijken vaak heel erg veel op een volwassen fiets, maar zijn net wat kleiner. Het design en kleurstijl zijn vaak identiek. Het zadel en stuur zijn vaak in hoogte verstelbaar wat er voor zorgt dat de fiets langer mee kan gaan mocht uw zoon of dochter nog groeien.

Merken 

U kunt bij Superfietsen terecht voor veel merken wanneer het gaat over een damesfiets met versnelling. Elk merk heeft een eigen stijl en manier van fietsen maken. Bekijk in alle rust het complete aanbod van Superfietsen. De merken waaruit u kunt kiezen zijn: Cortina, Altec, Static, Umit, Victoria en Volare

Specificaties van een damesfiets met versnellingen

Het frame van deze fietsen kan gemaakt zijn staal of aluminium. Staal is zeer stevig maar maakt de fiets ook zwaarder. Hierdoor ligt de fiets beter op de weg maar kan het lastiger zijn om deze op te tillen. Aluminium is lichter van aard en daardoor makkelijker op te tillen. Overigens wil dit niet zeggen dat deze fietsen niet tegen een stootje kunnen. Alle frames zijn getest op stevigheid en hardheid. Het voordeel van aluminium is ook dat het roestvrij is en u de fiets altijd buiten kunt zetten. Damesfietsen met versnelling zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Omdat ideeën wel een andere smaakt heeft, kunt u kiezen uit meer dan 15 verschillende kleuren en combinaties.

Soort damesfiets met versnelling 

Damesfietsen met versnelling komen in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er de transportfietsen. Deze beschikken over een voordrager waarop u allerlei bagage en tassen kwijt kunt. Vaak beschikken deze over een handig stuurslot en dubbelpotig standaard. Deze handige toepassingen verhogen de stabiliteit van uw fiets. Eventueel kunt u uw transportfiets verder uitbreiden door er een krat of mand op te plaatsen. Stadsfietsen zijn de meest standaard fiets, erg geschikt voor dagelijks woon- en werkverkeer. Vaak met meerdere versnellingen en comfortabele houding, deze fietsen zijn een plezier om op te rijden. De omafiets is een design dat al jaren lang bestaat. Zeer populair en erg gewild onder zowel dames als heren. Het typische frame en robuuste ontwerp maken deze fiets erg herkenbaar. Het speciale design van de moederfiets is niet alleen modern, maar ook praktisch. Het verlaagde frame, brede stuur en stuurslot is zeer handig wanneer er 1 of meerdere kinderen op de fiets zit.

Elektrische damesfiets

De Elektrische fiets biedt extra trapondersteuning middels een elektrische motor die je gemakkelijk kunt opladen met een snoer wanneer de fiets niet wordt gebruikt. Op deze manier beschikt u altijd over het gevoel dat er iemand mee trapt met u, of dat u mooi voor de wind hebt. De fabrikant heeft er voor gezorgd dat de motoren in de fiets zijn gemonteerd zodat het op een gewone fiets lijkt. Als u een e-bike besluit te kopen is dit een duurzame investering. Het klopt dat de aanschafprijs wat hoger ligt dan een traditionele fiets, maar al snel zult u merken dat u vaker de fiets pakt in plaats van de auto.