0 producten

Geen producten gevonden

Schoolfietsen 

Het is begrijpelijk dat er veel fietsen speciaal voor jongeren worden geproduceerd, aangezien zij in Nederland de groep zijn die het meest fietst! Daarom is het voor deze doelgroep essentieel dat ze een goede fiets hebben. De transportfiets is al lange tijd zeer geliefd. Dit komt voornamelijk door de handige voordrager waarop je een krat kunt plaatsen om gemakkelijk bagage te vervoeren. Deze fietsen zijn vaak uitgerust met een dubbelpotige standaard en een stuurslot/stabilisator, wat zorgt voor extra stabiliteit wanneer je de fiets parkeert. Deze scholierenfietsen zijn stevig gebouwd en kunnen tegen een stootje. Aangezien studenten en scholieren vaak dagelijkse ritten maken, is deze robuustheid zeer nuttig. Het frame kan gemaakt zijn van aluminium of staal. Staal is sterk en betaalbaar, maar wel wat zwaarder. Aluminium is daarentegen licht en volledig roestvrij. De keuze is aan jou!

Tips bij het kopen van een scholierenfiets:

  • Kies een stevige scholierenfiets die bestand is tegen stoten en weersinvloeden.

  • Het is belangrijk dat de scholierenfiets past bij de lichaamslengte, niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid.

  • De voordrager van een transportfiets kan zeer handig zijn voor een scholier, vooral voor het vervoeren van schooltassen.

  • Overweeg versnellingen op de fiets als er veel of langere afstanden mee gefietst moeten worden.

  • Houd er rekening mee dat scholierenfietsen ook populair zijn bij dieven, dus een extra kettingslot kan nooit kwaad.