Wat is een moederfiets en waarom zou je hiervoor kiezen?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Wat is een moederfiets en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wat is een moederfiets? Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. Daarom leggen we je graag uit wat het verschil is tussen een reguliere damesfiets en een moederfiets. Zo kun je een weloverwogen keuze maken tussen deze twee opties!

Veilige fietsen met een mama fiets

Veiligheid onderweg is natuurlijk ontzettend belangrijk voor iedereen. Ga je op pad met de kinderen? Dan raden wij een moederfiets aan. Deze moederfietsen zijn speciaal aangepast om ouder en kind veilig én comfortabel te vervoeren. Ben je zwanger of heb je jonge kinderen die nog niet zelf kunnen fietsen en vraag je je af of je moet kiezen voor een moederfiets? We benoemen in dit artikel graag een aantal voordelen voor je.

Wat is moederfiets?

Een moederfiets, ook wel een mama fiets genoemd, is dé uitkomst voor alle moeders, vaders, opa’s en oma’s. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om (groot)ouder en kind veilig en comfortabel te vervoeren. De mamafiets heeft diverse specificaties die de (groot)ouder en kleintjes onderweg optimaal ondersteunen. Daarnaast beschikken deze fietsen vrijwel altijd over versnellingen en zijn daarom goed te gebruiken voor de lange én korte afstanden.

In theorie kun je op iedere fiets een zitje plaatsen. Echter zijn deze fietsen hier niet speciaal voor ontworpen. Daarom kan het stuur bijvoorbeeld omklappen of heb je erg weinig ruimte om comfortabel te kunnen fietsen. Dit fiets niet fijn maar kan ook voor onveilige situaties zorgen. Wil je dus een kinderzitje aan het stuur monteren? Dan raden wij altijd een moederfiets aan.

Wat zijn de verschillen tussen een moederfiets en een damesfiets?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een mama fiets en een reguliere damesfiets. We zetten dit graag voor je op een rijtje.

Extra ruimte tussen het zadel en het stuur 

Een moederfiets heeft extra ruimte tussen het stuur en het zadel. Zo kun je gemakkelijk een kinderzitje aan het stuur monteren én hou je genoeg ruimte over om makkelijk af en op te stappen. Daarbij wordt je niet belemmerd tijdens het fietsen zelf en heb je genoeg ruimte om fietsbewegingen te maken.

Het frame is extra verlaagd

Misschien kun je je voorstellen dat het op- en afstappen wat moeilijker gaat wanneer een fiets bepakt en bezakt is met kinderstoeltjes. Om deze reden hebben onze moederfietsen een verlaagd frame. Zo kun je ten alle tijden gemakkelijk op- en afstappen. Wat fijn!

Een moederfiets heeft een dubbelstandaard

Het grote voordeel van een dubbelpotig standaard is dat je de fiets stevig en stabiel kan parkeren. Dit komt bijvoorbeeld erg goed uit wanneer je de kinderen wilt plaatsen in het kinderzitje.

Stuurblokkering

Het grootste deel van onze moederfietsen beschikken over een stuurblokkering. Hiermee kun je het stuur vastzetten. Dit is wederom erg handig wanneer je de kinderen plaatst in de stoeltjes.

Een bakfiets als alternatief op de moederfiets

Heb je meerdere jonge kinderen die je graag meeneemt onderweg? Dan zou je ook een bakfiets kunnen overwegen. Hierop kun je kinderen van alle leeftijden meenemen. Daarom is de bakfiets ontzettend populair onder jonge ouders. Wij hebben diverse (elektrische) bakfietsen om uit te kiezen. Je kunt hierbij ook ervoor kiezen om deze in delen te betalen.

Moederfiets kopen

Op Fietsen4all bieden we diverse moederfietsen aan waaruit je kunt kiezen. Plaats je een bestelling op een werkdag voor 16.00? Dan verzenden wij deze dezelfde dag! Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de fiets rijklaar te laten maken. Dan zullen onze monteurs de fiets voor je monteren en hoef je zelf alleen de trappers in te draaien en het stuur recht te zetten.

Heb je nog een vraag over een moederfiets? Of kunnen we je ergens anders bij ondersteunen? Laat het dan onze klantenservice weten! We helpen graag.
Mail: [email protected]
Telefoon: 085 – 016 24 67

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.