Alles over de fietsverzekering!

  • Geplaatst op
  • 0
Alles over de fietsverzekering!

Ieder jaar worden er onwijs veel fietsen gestolen. Daarom is een fietsverzekering afsluiten een verstandige beslissing. Zelf kan je natuurlijk ook de nodige maatregelen treffen om diefstal van je fiets te voorkomen. Zet 'm goed op slot met een stevig kettingslot en probeer je fiets te parkeren op een locatie waar ook camerabewaking aanwezig is. Op die manier verklein je het risico dat iemand er met jouw fiets vandoor gaat. Waarom is het raadzaam om toch je fiets te verzekeren en wat zijn de kosten van een fietsverzekering?

fiets verzekering

Waarom een fietsverzekering afsluiten?

Een fietsendiefstal is helaas nooit helemaal te voorkomen. Wil je geen enkel risico lopen? Dan is je fiets verzekeren een uitstekende beslissing. Mocht je tweewieler toch worden gestolen, dan krijg je in ieder geval een schadevergoeding uitgekeerd. Een verzekering fiets is ook vanwege andere redenen de moeite waard. Bij schade aan je fiets kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer een fietsverzekering afsluiten?

Een verzekering afsluiten is mogelijk voor allerlei soorten fietsen. Naast de gewone fiets komen ook de e-bike en mountainbike in aanmerking voor een goedkope fietsverzekering. Bij voorkeur doe je dit direct na aankoop van je fiets. Zorg ervoor dat je het framenummer van de fiets bij de hand hebt en de nummers die op je sleutels staan. 

Kosten fietsverzekering: wat betaal je voor een fietsverzekering?

Een fietsverzekering afsluiten brengt natuurlijk kosten met zich mee. De premie van de verzekering wordt bepaald door je leeftijd, maar ook de plaats waar je woont en het type fiets die je hebt aangeschaft. Gelukkig is er ook voor jou een goedkope fietsverzekering af te sluiten. Dit kan al vanaf € 5,- per maand!

Kingpolis: welke verzekering fiets kies je?

Kingpolis is een uitstekende keuze in je zoektocht naar een goedkope fietsverzekering met een uitstekende dekking. Deze verzekeraar komt namelijk al vijf jaar op rij als beste uit de Consumentenbond-test voor allerlei soorten fietsen. Met deze verzekering bescherm jij jezelf tegen hoge kosten die ontstaan na diefstal of schade.

Uniek bij Kingpolis is dat de verzekeraar na diefstal of total loss de nieuwwaarde van de fiets vergoedt tot vijf jaar na aankoop. Kies je voor het Casco Compleet-pakket? Dan zit er standaard een ongevallendekking bij, maar ook verhaalsrechtsbijstand en Europese pechhulp. Heb je schade of is sprake van diefstal? Dan verzeker jij je van een uitstekende service. Verder wordt een bepaald gedeelte van de opbrengst ná het afsluiten van de fietsverzekering gedoneerd aan Hulphond Nederland.

Waarom je fiets verzekeren bij Kingpolis?


Een fietsverzekering afsluiten bij Kingpolis is om meerdere redenen de moeite waard. We zetten alle pluspunten voor je op een rij:

- Je kiest voor een goedkope fietsverzekering en profiteert van een uitstekende service.
- De verzekeraar is door de Consumentenbond al vijf keer op rij uitgeroepen tot beste fietsverzekering.
- Bij diefstal of total loss geldt een nieuwwaarderegeling van vijf jaar.
- Het Casco Compleet-pakket beschikt doorgaans over verhaalsrechtsbijstand, een ongevallenverzekering en Europese pechhulp.

Verzekeren fiets, wat heb je nodig?

Een fiets verzekeren, dat regel je gemakkelijk en snel online. Zorg dat je het framenummer bij de hand hebt, net als de nummers van de fietssleutels. En vergeet ook niet het ART gekeurde ringslot, bijna altijd een vereiste vanuit de fietsverzekeraar. Dit slot koop je apart, maar is soms ook al bij de aankoop inbegrepen, bijvoorbeeld bij een e-bike.

Nu een Kingpolis fietsverzekering afsluiten

Prikkelt dit je nieuwsgierigheid en wil je snel een verzekering afsluiten voor je nieuwe fiets? Aarzel niet, maar klik direct op de banner om het proces in gang te zetten. Bij vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag aan een passende fietsverzekering.

fietsverzekering afsluiten? Klik dan op de onderstaande banner!

fiets verzekering

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.