Waarom een elektrische fiets: De voor- en nadelen op een rijtje!

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom een elektrische fiets: De voor- en nadelen op een rijtje!

Je ziet steeds vaker een elektrische fiets voorbij zoeven op het fietspad. Terwijl je hard aan het ploeteren ben om voorruit te komen op die vervelende steile brug, vraag je je af of een e-bike misschien ook niet iets voor jou is. Herkenbaar? Dan hebben we dit artikel voor jou geschreven.

Waarom een elektrische fiets kopen? Alle pluspunten op een rijtje

Waarschuwing: we zijn niet aansprakelijk voor de eventuele aankopen als gevolg van het lezen van dit artikel! ;)

Voordeel nummer 1: Bespaar een hoop centen

Oké we geven toe, een elektrische fiets is even een investering. Maar deze investering betaald zich bij regelmatig gebruik zeer zeker terug! Wist je dat het volledig opladen van een accu ongeveer 10 cent kost? Dat weegt niet op tegen een volle tank aan benzine of het opladen van je OV kaart.

Voordeel nummer 2: Fietsen is gezond

Deze ligt misschien een beetje voor de hand, maar is daarom nog niet minder belangrijk! Tijdens het fietsen ventileer je de longen. Daarnaast draagt fietsen bij aan een gezond gewicht. Wist je bijvoorbeeld dat je met een half uurtje fietsen al een kroket verbrand? Fietsen werkt ontspannend en is daarom ook nog eens voordelig voor je mentale gezondheid. Bovendien blijkt uit onderzoek dat elektrische fietsers er vaker en langer op uit trekken dan mensen met een reguliere fiets. Wil je dus gezond blijven of aan je gezondheid werken? Dan kan elektrisch fietsen hier zeker aan bijdragen!

Voordeel nummer 3: Ga je elektrisch fietsen? Dan bespaar je tijd!

Met een elektrische fiets kun je een hoop tijd besparen. Niet alleen wordt het wachten op de bus, trein of tram je bespaart maar ben je ook veel sneller op punt van bestemming! Met een gemiddelde elektrische fiets kun je de 25 kilometer per uur halen. Dit is gemiddeld 8 (!) kilometer meer dan op een reguliere fiets.

Ben je slecht ter been? Ook dan is een elektrische fiets een goede uitkomst. Door middel van de elektrische trapondersteuning worden de spieren en gewrichten namelijk minder belast. Bespreek dit wel altijd eerst met een medisch deskundige.

Nadelen van een e-bike

Waar zit het addertje hoor ik je denken? We voorzien je graag van correcte raadgeving en daarom noemen we ook de nadelen voor je op. Zo kun je een weloverwogen keuze maken!

Nadeel 1: De prijs

De prijs kan in eerste instantie misschien een beetje schrikken zijn. Een e-bike is een stuk duurder dan een reguliere fiets. Zoals hierboven al vermeld zul je bij regelmatig gebruik jouw investering zeker terugverdienen. Toch zul je in eerste instantie wel wat geld moeten neerleggen. Op fietsen4all.nl schaf je een e-bike aan vanaf 934,-. 

Nadeel 2: Minder bagage meenemen onderweg

Op een elektrische fiets zul je minder bagage mee kunnen nemen. De regel geldt: zodra het gewicht van een e-bike toeneemt, hoe korter de actieradius van een accu wordt.

Een elektrische fiets kopen via fietsen4all.nl

Ben je erover uit en kan je niet wachten om een ritje te maken op jouw nieuwe elektrische fiets? Dan zit je bij ons goed. Een elektrische fiets kopen via Fietsen4all brengt vele voordelen met zich mee. We maken de e-bikes altijd kosteloos rijklaar voor je; dit betekend dat je de fiets niet zelf hoeft te monteren. Je hoeft alleen de trappers in te draaien en het stuur recht te zetten! Heb je persoonlijk advies nodig? Dan staat onze klantenservice 7 dagen per week voor je klaar. Daarnaast ben je ook van harte welkom om een proefritje te maken in één van onze winkels.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.