Mtb framemaat | Hoe bepaal je de juiste framemaat voor je mountainbike?

  • Geplaatst op
  • 0
Mtb framemaat | Hoe bepaal je de juiste framemaat voor je mountainbike?

Als je op zoek bent naar een mountainbike, wil je natuurlijk een bike uitkiezen waar je zoveel mogelijk plezier aan beleeft. Een van de zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van je nieuwe mountainbike is dat je de juiste framemaat mtb kiest. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de fiets perfect aansluit op je lichaamslengte en je lichaamsbouw. Zo creëer je een unieke rijervaring waarbij je onderweg van alle gemakken voorzien bent. Maar hoe weet je nu welke frame maat mtb bij je past? We geven je hier graag de benodigde informatie om zo de goede framemaat mountainbike te kiezen.

Framemaat mountainbike meten

Hoe kun je de correcte framemaat mountainbike meten? Om hier achter te komen heb je alleen een meetlint nodig. Meet jezelf op en lees heel eenvoudig de framemaat mountainbike af die bij jouw lichaamslengte past.

Lichaamslengte en bijbehorende framemaat mtb
150 – 165 cm 35 – 41 cm
165 – 170 cm 41 – 44 cm
170 – 175 cm 44 – 48 cm
175 – 180 cm 48 – 51 cm
180 – 185 cm 51 – 52 cm
185 – 190 cm 52 – 54 cm
190 – 195 cm 54 – 56 cm
195 – 200 cm 56 – 61 cm

Je kunt natuurlijk ook de framemaat van je huidige fiets opmeten. Je meet dan de afstand van het einde van de zadelbuis tot aan het midden van de trapas. Deze lengte is de framehoogte. Hou wel rekening met een correctie van 4 cm als de fiets een verende zadelpen heeft.

Welke framemaat mountainbike kies je bij een tussenmaat?

Het kan gebeuren dat je lichaamslengte tussen twee maten invalt. In dat geval zijn beide framematen geschikt. Je kunt ook de volgende regel aanhouden: voor normaal gebruik van de fiets hou je de grotere frame maat aan. Schaf je de mountainbike aan voor sportieve doeleinden? Dan kies je juist voor de kleinere frame maat mtb.

Welke inchmaat is geschikt voor je nieuwe mountainbike?

Ook de inchmaat, oftewel de wielmaat, is van belang bij het kiezen van je nieuwe mountainbike. De 29 inch wielen kom je tegenwoordig het meeste tegen. Met deze grotere wielen kun je je snelheid op de lange, rechte stukken beter vasthouden. Ook heb je meer grip op de weg en draai je je hand niet om voor een pittige klim. Ga je voor de 26 inch banden, dan zijn de wielen iets kleiner en is je fiets licht en wendbaar wat goed van pas komt op routes met scherpe bochten. Als laatste is de 27,5 inch mountainbike een mooie tussenmaat waarmee je goed op snelheid komt en gemakkelijk overal tussendoor manoeuvreert.

altec mirage

Wij raden de Altec Mirage mountainbike aan!

Ben je eruit en weet je welke inchmaat en frame maat mountainbike je nodig hebt? Dan is het de hoogste tijd om ons uitgebreide aanbod aan mountainbikes te bekijken. Zo hebben we onder meer de Altec Mirage die opvalt door de optimale prijs-kwaliteitverhouding en de duurzame onderdelen. Kies je voor dit model met maar liefst 21 Shimano versnellingen, dan heb je de keuze uit het type met hydraulische remmen of de variant met V-brakes. Het voordeel van hydraulische remmen is dat je je remkracht perfect kunt doseren en dat ze praktisch geen onderhoud vragen. Het pluspunt van V-brakes is dat ze voordeliger zijn en uitstekend remmen. De mountainbike is tevens uitgerust met een licht, aluminium frame en velgen die roestvrij blijven. Dankzij de verende voorvork vang je schokken prima op, waardoor je erg comfortabel zit. Tot slot is deze mooie mountainbike beschikbaar in verschillende stijlvolle kleuren, zoals Metalic Silver, Aqua Blue of een frisse Lime kleur.

Aanvullende informatie nodig of bestellen?

Wil je graag advies op maat of heb je nog een vraag over de mountainbike framemaat? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je met plezier verder! Heb je jouw droomfiets met de goede framemaat al gevonden? Je bestelling plaats je heel eenvoudig via onze website. Als je op werkdagen vóór 16.00 uur bestelt, dan vertrekt je order nog dezelfde dag. Daarnaast maak je bij ons gebruik van de niet-goed-geld-terug-garantie. En wil je liever niet in één keer betalen, dan kies je gewoon voor de optie om gespreid te betalen of je betaalt pas achteraf.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.