Fietstoeltje kopen? Hier moet je op letten!

  • Geplaatst op
  • 0
Fietstoeltje kopen? Hier moet je op letten!

Want waar moet je nou op letten wanneer je een kinderzitje koopt? Ga je graag op pad met de kinderen? Dat snappen wij! Het is ontzettend gezellig om een ritje te maken op de fiets met één of meerdere bengels. Natuurlijk doe je dit het liefst zo veilig mogelijk. Daarom geven we je graag een aantal handige tips.

Wanneer kan de baby mee in een fietsstoeltje?

Één van de vragen die we vaak krijgen is wanneer de baby mee kan op de fiets in een fietsstoeltje. We snappen dat je zo snel mogelijk wilt genieten van een gezellig fietsritje met de kinderen. Let wel op dat baby’s pas mee op een fiets kunnen vanaf 9 maanden. Ook moeten deze baby’s zelfstandig kunnen zitten. Is je zoon of dochter oud genoeg? Dan kan dit jonkie het best plaatsnemen in een kinderstoeltje aan de voorkant van de fiets. Dit is niet alleen erg gezellig, maar het kwetsbare kinderlichaampje wordt zo goed ondersteund. Daarnaast kun je zo alles goed in de gaten houden onderweg!

Baby meenemen van jonger dan 9 maanden, kan dat?

Wil je een baby meenemen die nog niet zelfstandig kan zitten en/of jonger is dan 9 maanden? Dan kun je het best kiezen voor een (elektrische) bakfiets. In de laadbak van deze fiets kan een autostoeltje gemonteerd worden waar het kindje plaats kan nemen. Wij geven in dit geval altijd als tip mee; instaleer het stoeltje tegen de richting in. Zo kun je oogcontact behouden met je vrolijke (of niet zo vrolijke ;) bengel.

Wanneer kies je voor een fietsstoeltje voor?

Zoals hierboven al vermeld kun je baby’s vanaf 9 maanden meenemen in het fietsstoeltje aan de voorkant van de fiets. Deze stoeltjes kun je gemakkelijk monteren aan het stuurpen of het stuur. Ga je voor een fietszitje aan de voorkant van de fiets? Dan raden wij altijd een moederfiets aan. Deze moederfietsen zijn speciaal gebouwd om moeder en kind veilig en comfortabel te vervoeren. Een reguliere fiets heeft bijvoorbeeld geen extra ruimte tussen het stuur en de zadel. Dit maakt het fietsen met zo’n kinderstoeltje erg krap en dus oncomfortabel. Daarnaast kun je een moederfiets altijd overal stabiel parkeren, ook wanneer deze zwaarbeladen is met spullen en kinderen. Je hebt bij ons al een goede moederfiets vanaf 399. Bovendien kun je deze online in delen of achteraf betalen!

Wanneer kies je voor een fietszitje achter?

Heb je een boefje vanaf 9 kilo of 3 jaar? Deze kan gezellig mee achterop! Deze vrolijkerds kunnen hier plaatsnemen tot ze een jaar of 6 zijn. Zijn ze ouder dan 6? Dan kunnen ze plaatsnemen op een juniorzitje. Zo zullen ze nog genoeg beweegruimte hebben en vele kilometers in comfort af kunnen leggen. Een fietsstoeltje achter kan op iedere reguliere fiets met een stevige bagagedrager.

Even alles nog een keer in het kort!

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we nog een aantal belangrijke punten voor je samengevat:
- Baby’s die zelfstandig kunnen zitten en ouder zijn dan 9 maanden kunnen plaatsnemen in een kinderstoeltje voor.
- Wil je een kinderzitje aan het stuur monteren? Dan raden wij een moederfiets.
- Baby’s van jonger dan 9 maanden kunnen alleen mee in een bakfiets. Instaleer wel eerst een autostoeltje in de laadbak.
- Kinderen vanaf 3 jaar kunnen tot een jaar of 6 plaatsnemen op een fietsstoeltje achter.
- Een fietszitje achter kan op iedere fiets met een stevige achterdrager gemonteerd worden.
- Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het best gebruik maken van een juniorzitje.
- Wil je extra veilig zijn? Dan kun je ook een kijkje nemen bij onze kinderhelmpjes!
- Een windscherm kan een handige toevoeging zijn op een fietszitje voor. Dit scherm beschermt tegen vervelende vliegjes en vuil.

Onze tip!

Alle kinderzitjes die we aanbieden zijn op veiligheid getest. Je zit dus altijd goed wanneer je een fietsstoeltje via Adobike aanschaft! Wil je echter gaan voor de creme de la creme gaan onder kinderzitjes? Dan raden wij de fietsstoeltjes van Yepp aan. Dit merk heeft meerdere prijzen gewonnen en is erg geliefd onder moeders en kinderen. De kinderzitjes van Yepp hebben bijvoorbeeld meerdere sluitingspunten en zijn extra ondersteunend en comfortabel.

Wist je trouwens dat wanneer je een bestelling voor 16.00 op een werkdag plaats dat we deze dezelfde dag versturen? Je hebt je kinderzitje dus altijd super snel in huis. Fijn!

Aanvullend advies nodig?

Heb je nog vragen over het artikel, dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen graag.

Telefonisch kunt u ons bereiken op 085 – 016 24 67 en per mail zijn we te vinden op [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.