Fietsband oppompen: zo doe je dat! Stap voor stap uitgelegd

  • Geplaatst op
  • 0
Fietsband oppompen: zo doe je dat! Stap voor stap uitgelegd

Hoe pomp ik mijn fietsbanden op? Dit is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Omdat niet elke fietsband het zelfde type ventiel heeft is het voor vele niet helemaal duidelijk wat ze nu precies moeten doen. Geen paniek! Wij leggen stap voor stap uit hoe jij je fietsband gemakkelijk kunt oppompen. Het enige wat je nodig hebt is een goede fietspomp!

Welke type ventielen zijn er?

Laten we bij het begin beginnen! Een fiets kan over drie verschillende type ventielen beschikken, namelijk het Hollands ventiel, het auto ventiel of het Frans ventiel. Om erachter te komen welke fietspomp je nodig hebt op jouw fietsbanden goed op te pompen zul je er eerst achter moeten komen welk type ventiel je nodig hebt.

Hierboven zie je een handig overzichtje waarin je vanuit de vorm van je ventiel kunt bepalen over welk type ventiel jouw fietsbanden beschikken.

Hoe pomp ik mijn fietsbanden op?

Nu je weet welk type ventiel je hebt kunnen we beginnen aan het oppompen van de fietsbanden. Laten we dit stap voor stap aan je uitleggen!

Stap 1: Verwijder het ventieldopje van het ventiel
Je kunt het ventieldopje verwijderen door deze met de klok mee te draaien.

Stap 2: Draai het tweede ventieldopje open en druk deze in (Sla deze stap over bij het Hollands en auto ventiel)
Heb je fietsbanden met een Frans ventiel? Druk het opengedraaide dopje een beetje in zodat er lucht uit kan ontsnappen. Sla deze stap over wanneer je over een auto of hollandsventiel beschikt.

Stap 3: Bevestig het mondstukje van de pomp op het ventiel
Heb je een fietspomp met twee verschillende openingen en weet je niet welke je moet gebruiken? Dat is heel simpel, gebruik voor het Hollands en Frans ventiel het kleine gaatje en voor het auto ventiel het grote gaatje. Heb je een fietspomp met een klip? Zet deze dan vast door deze omhoog te drukken. Nu kun je beginnen met pompen tot de banden de gewenste hardheid heeft bereikt.

Stap 4: Draai het dopje dicht tot er geen lucht meer uitkomt (alleen bij het Frans ventiel)
Draai het dopje stevig dicht! Als je dit goed hebt gedaan komt er bij het indrukken van dit dopje geen lucht meer uit.

Stap 5: Draai het ventieldopje stevig in
We zijn alweer aangekomen bij de laatste stap! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het ventieldopje stevig in te draaien.

Was er iets niet duidelijk of heb je geen zin om te lezen? Dan hebben we ook nog een handig filmpje voor je gemaakt waarin we stap voor stap uitleggen hoe jij je fietsbanden kunt oppompen!

Een goede fietspomp nodig? Bekijk ons assortiment!
Vandaag voor 16.00 besteld = dezelfde dag verzonden

Kunnen we je ergens bij helpen? Onze klantenservice is te bereiken via 085016 24 67 van 9:00 tot 18:00 en via [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.