Fiets veilig de herfst tegemoet!

  • Geplaatst op
  • 0
Fiets veilig de herfst tegemoet!

De bladeren beginnen al te vallen, en de herfst is in volle gang. Als fietsliefhebber weet je dat dit het moment is om extra aandacht te besteden aan het onderhoud van je kostbare tweewieler. De koude en regenachtige dagen van het najaar kunnen namelijk een behoorlijke tol eisen van je fiets, met gevaren als roestvorming en slijtage op de loer. Niemand wil immers dat zijn geliefde fiets vroegtijdig de geest geeft. Daarom begrijpen we deze zorg maar al te goed, en we hebben enkele handige onderhoudstips om je door de gure herfstmaanden te loodsen!

Fietsbanden

Laten we beginnen bij een van de meest essentiële onderdelen van je fiets: de banden. Het is van cruciaal belang dat je banden in goede staat verkeren. Versleten banden kunnen namelijk gevaarlijk zijn, vooral op natte, gladde wegen. Het is daarom van groot belang om je banden op tijd te vervangen. Als je niet zeker weet wanneer dit nodig is, kijk dan naar het profiel van de band. Als de rubberen blokjes zijn afgesleten, of als de banden glad, droog of verkleurd zijn, is het hoog tijd om ze te vervangen. Bij ons vind je overigens een ruim assortiment fietsaccessoires om je fiets in topvorm te houden.

 

Fietsbanden
Roest

Het vochtige herfstweer vergroot de kans op roestvorming op je fiets aanzienlijk. Gelukkig hebben we drie handige tips om dit te voorkomen:

 

1. Fietshoes

Als je geen beschikking hebt over een schuur of garage om je fiets droog te stallen, is een fietshoes de ideale oplossing. Hiermee houd je je fiets droog, zelfs tijdens regenachtig weer.

 

Fietshoes
2. Blanke lak

Als je geen fan bent van een fietshoes, overweeg dan het gebruik van een blanke lak spray. Het aanbrengen van deze lak beschermt je fiets tegen regen en roest.

 

blanke lak

 

3. Aluminium frame

Om roestproblemen volledig uit te sluiten, kun je overwegen om een fiets met een aluminium frame te kiezen in plaats van staal. Hoewel aluminium iets duurder is, is het tegelijkertijd lichter en bestand tegen roest.

 

 

Ketting + kettingkast

Ook je ketting heeft te lijden onder de vochtige herfstdagen en het risico op roest is niet ver weg. Gelukkig hebben we een handige oplossing: kettingspray! Niet alleen beschermt het je ketting tegen oxidatie, maar het vermindert ook slijtage. Terwijl je bezig bent, vergeet niet om ook je kettingslot in te smeren, zodat het niet vastloopt als het kouder wordt.

 

 

Fietsverlichting

Nu het later licht en eerder donker wordt, is de kans groot dat je vaak in het donker moet fietsen. Een fietslicht is dan echt een must. Zonder fietslicht fietsen is niet alleen onveilig, maar daar kun je ook een hoge boete voor krijgen. Dan ben je goedkoper uit als je een goeie set fietslichtjes aanschaft.

 

Fietslichtjes

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.