Fiets ontroesten | Tips en tricks

  • Geplaatst op
  • 0
Fiets ontroesten | Tips en tricks

Nederland is echt een fietsland! Echter kan het wel eens regenen in ons kikkerlandje waardoor je fiets kan gaan roesten. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je roest van je fiets kunt verwijderen. Daarnaast hebben we ook een aantal handige tips om roest te voorkomen. Lees snel verder en krijg antwoord op de vraag; hoe verwijder je roest van een fiets?

Fiets ontroesten door middel van WD-40

Een eerste manier om roest van je fiets te verwijderen, is deze in te spuiten met WD-40. Dit is binnen ongeveer tien minuten ingetrokken, waarna je de roest er met een borstel af kunt schrobben. Je kunt WD-40 gebruiken op alle onderdelen van een fiets. Goed fietsonderhoud zorgt er voor dat je nog langer van je nieuwe fiets kan genieten! 

Fiets opknappen van roest met azijn

Als je geen WD-40 in huis hebt, maar je fiets ontroesten wel nodig is, kun je ook gebruik maken van azijn. Spuit hierbij allereerst met een plantenspuit de geroeste plekken in met schoonmaakazijn. Laat dit een halve minuut intrekken en poets vervolgens de roest weg met een borstel. Als het roest van je fiets verwijderen dan nog niet is gelukt, kun je het azijn mengen met wat baking soda. Schrik er overigens niet van als dit een beetje bruist en gebruik niet te veel baking soda om te voorkomen dat je je fiets beschadigt.

Roest van fiets verwijderen met cola

Cola dient niet alleen als dorstlessend drankje met prik op warme zomeravond! Het kan namelijk ook gebruikt worden om een fiets op te knappen van roest. Dat komt door het fosforzuur wat erin zit, wat inwerkt op de roest. Spuit de roestplekken op je fiets in met cola en poets wederom met een borstel het roest weg. Dit proces kun je herhalen tot het eindresultaat bevredigend is. Als cola alleen niet effectief genoeg is, kun je ook hierbij een klein beetje baking soda toevoegen.

Fiets roest voorkomen

Het voorkomen van roest op je fiets is uiteraard beter dan genezen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

Blanke lak

Allereerst kun je fiets roest voorkomen door het frame in te spuiten met een blanke lak. Je hoeft enkel een dun laagje aan te brengen op een afstand van twintig tot dertig centimeter. Deze blanke lak zal een hard laagje om het frame vormen, waardoor extra bescherming wordt geboden tegen roest op jouw fiets. Laat het laagje drogen en je fiets is klaar voor gebruik.

Fietshoes

Vocht zorgt ervoor dat roestvorming bij je fiets optreedt. Dit kun je uiteraard het beste tegengaan door je fiets ergens binnen te zetten. Mocht dit echter niet mogelijk zijn, gebruik dan een fietshoes. Een fietshoes is overigens gemakkelijk te gebruiken, aangezien je deze zo over je fiets heen kunt schuiven. Onderaan kun je de hoes nog vastmaken, waardoor deze aan je fiets vast blijft zitten.

Siliconen spray

Door middel van een siliconen spray kun je je fiets beschermen tegen roest, daarnaast gaat het ook vuil en vet tegengaat. Deze spray werkt namelijk vocht afdrijvend. Poets eerst je fiets schoon en spuit deze daarna in met de siliconen spray. Zo simpel kan het zijn!

Fiets die niet roest

Het liefst wil je uiteraard geen roest krijgen op je fiets. Naast het feit dat er manieren zijn om roest te voorkomen, kun je ook een fiets aanschaffen die niet roest. Deze fietsen zijn gemaakt met een aluminium frame, wat een geheel roestvrij materiaal is.

Bekijk nu ons assortiment aan aluminium fietsen en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Geniet hierbij van onze snelle afhandeling en levering en een voordelige prijs.

Heb je nog ergens vragen over? Laat het ons weten, we helpen graag.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.