Een elektrische fiets kopen: de voor- en nadelen van een e-bike

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Een elektrische fiets kopen: de voor- en nadelen van een e-bike

Het is je vast niet ontgaan; elektrische fietsen zijn overal! Terwijl jij hard aan het trappen bent op je reguliere fiets word je met gemak ingehaald door een elektrische fietser. Pfoe, toch ook maar een e-bike aanschaffen? Om je te helpen bij je keuze voorzien we je graag van betrouwbaar advies. We geven je in dit artikel niet alleen de voordelen maar ook de nadelen van een elektrische fiets, wel zo eerlijk!

Een elektrische fiets kopen? Alle voordelen op een rij

Laten we beginnen met de belangrijkste voordelen! Als een trotste eigenaar van een elektrische fiets zijn dit wat mij betreft de grootste voordelen.

Elektrisch fietsen is gezond

Een heel belangrijk voordeel vinden wij, want je gezondheid is enorm kostbaar. Wanneer je de auto of het ov regelmatig laat staan voor de fiets, zul je je fitter voelen en beter kunnen slapen. Daarnaast verbrand je met een half uurtje fietsen ongeveer een kroket. Zo draagt het fietsen bij aan een gezond gewicht! Uit onderzoek is gebleken dat elektrische fietsers vaker en langer de fiets pakken. Dit vinden wij niet gek, fietsen op een e-bike is door elektrische trapondersteuning super comfortabel. En, hoe vaker je de fiets pakt, hoe fitter en gezonder je zult zijn!

De elektrische trapondersteuning op een e-bike zorgt ervoor dat je jouw gewrichten nauwelijks belast. Daarom is de elektrische fiets ook een uitkomst voor iedereen die wat slechter ter been is.

Bespaar geld

Voordeel nummertje 2: investeer in een e-bike en bespaar een hoop geld. Schaf je een elektrische fiets aan? Dan zal deze zich dubbel en dwars terugbetalen! Het opladen van een accu kost je ongeveer 10 cent per keer. Dit weegt niet op tegen het opladen van je ov kaart of het tanken van benzine. Kassa!

Bespaar tijd

Lijkt het soms niet alsof je altijd net wat tijd te kort komt? Een elektrische fiets is een ware uitkomst voor vele omdat je super snel op punt van bestemming bent. Daarbij zijn files van verleden tijd en hoef je ook niet meer te wachten op de bus of tram. Met een gemiddelde elektrische fiets rij je zo’n 20 kilometer per uur. Zo zoef je 8 kilometer sneller per uur voorbij dan op een gewone fiets. 

De nadelen van een elektrische fiets

Wij zijn graag eerlijk, zonder addertjes onder het gras. Daarom benoemen wij ook gewoon de nadelen van een e-bike. Al is deze lijst erg kort!

Een elektrische fiets is niet goedkoop

Een elektrische fiets is een investering die zichzelf terugbetaald. Toch is de prijs in eerste instantie misschien even schrikken. Gelukkig biedt Fietsen4all altijd een laagste prijsgarantie. Dit betekend dat je bij ons nooit teveel betaald voor je elektrische fiets!

Een elektrische fiets is diefstal gevoelig

De elektrische fiets is helemaal hip, helaas ook onder dieven. Daarom is het belangrijk dat je een extra kettingslot aanschaft. Vergeet je e-bike niet op slot te zetten! Omdat een elektrische fiets diefstal gevoelig is, kiezen vele ervoor om de fiets te verzekeren. Hiervoor heb je wel een ART gekeurd ringslot nodig.

Een elektrische fiets kopen

Een elektrische fiets kopen? Dit kan veilig en gemakkelijk via fietsen4all.nl! Koop je een e-bike via ons? Dan geniet je van de volgende voordelen:
- Op fietsen4all.nl kun je jouw aankoop in delen of achteraf betalen
- Al onze elektrische fietsen worden kosteloos rijklaar gemaakt, je hoeft dus niet zelf meer te sleutelen!
- Wij bieden een laagste prijsgarantie en daarom betaal je bij ons nooit teveel
- Hulp nodig? Klantvriendelijkheid staat bij ons voorop! Onze klantenservice is 7 dagen per week geopend

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.