De (gezondheids)voordelen van fietsen!

  • Geplaatst op
  • 0
De (gezondheids)voordelen van fietsen!

Vele van ons hebben het goede voornemen om gezonder te leven. Daar hoort voldoende beweging bij! Zeker in deze bijzondere en toch wel spannende tijden, is gezondheid extra belangrijk. Fietsen kan je helpen extra gezond te worden of juist gezond en vitaal te blijven. Benieuwd naar wat fietsen voor jou en je gezondheid kan doen? We hebben een aantal weetjes verzameld om je extra te motiveren.

Fietsen kan veel dingen voor je verbeteren. Niet alleen je conditie, maar ook je algehele gezondheid. Bovendien bespaar je geld op benzine, dus het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Nog steeds niet zeker van alle voordelen die een fiets kan bieden? Dan gaan we ons stinkende best doen om je toch te overtuigen.

Fietsen is gezond!

Verschillende virologen zijn het er over eens dat fietsen er voor kan zorgen dat een virus minder snel verspreid wordt. Ze hebben er geen bezwaar tegen dat mensen er tegenwoordig voor kiezen om zich met de fiets te verplaatsen. Sterker nog, het is juist aangeraden! Volgens het Duitse magazine Der Spiegel is de kans om een virus in te ademen op de fiets nul. Je raakt ook geen besmette oppervlakten aan, waar in het OV natuurlijk wel kans op is. Ook tijdens het Coronaspreekuur op Radio 1 kwam een viroloog tot deze conclusie. Ze gaf aan dat het helpt  wanneer mensen zich meer met de fiets zouden vervoeren in plaats van het openbaar vervoer. Uiteraard moet je dan grote groepen vermijden en 1,5 meter afstand houden. Maar naast elkaar fietsen is geen enkel probleem! Wil je een fiets meenemen in het OV? Bekijk dan eens onze vouwfietsen

Perfect alternatief

Het openbaar vervoer is op het moment ook niet de beste manier van vervoer. Veel mensen op elkaar in een gesloten ruimte is vragen om problemen. Bovendien zijn er veel mensen die vanuit huis werken of meer tijd over hebben dan normaal. Helaas zijn alle plekken waar je normaal op een vrije dag heen gaat gesloten. Een rondje fietsen is een goed alternatief om op een veilige manier toch even de deur uit te gaan. Zo werk je ook gelijk aan je conditie! Over conditie gesproken, ook alle sportscholen voorlopig houden voorlopig de deuren gesloten. Fietsen is dus een goed alternatief voor de sportfanaten onder ons.

Nog meer voordelen

Naast het voorkomen van de verspreiding van een virus, is fietsen voor nog veel meer dingen goed. Je verwerkt voedsel sneller omdat je dikke darm actiever wordt bij lichamelijke inspanning. Ook gaat je ademhaling en hartslag omhoog wat zorgt voor het samentrekken van de darmspieren. Voor die Summer Body moet je dus gewoon een paar rondjes fietsen!

Stress is een echte killer, zowel op het lichaam als de geest. Dit in het dagelijks leven voorkomen is dan ook erg belangrijk. Files hoef je je deze tijd even niet druk om te maken. Dat scheelt alk een hoop, maar de fiets pakken kan  alsnog een heleboel stress voorkomen. Zo weet je zeker hoe laat je ergens zal arriveren. Geen gemiste aansluitingen of bussen die te vol zitten (dit wil je sowieso voorkomen). Fietsen werkt ook ontspannend op de hersenen. De buitenlucht, gecombineerd met lichaamsbeweging zorgt er voor dat je helder en rustig kunt nadenken.

Lichaamsbeweging is natuurlijk sowieso goed om af te vallen, maar ook voor een beter immuunsysteem!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.