De accu van je elektrische fiets onderhouden? Wij geven 6 tips!

  • Geplaatst op
  • 0
De accu van je elektrische fiets onderhouden? Wij geven 6 tips!

Wil je lang kunnen genieten van je nieuwe elektrische fiets? Dan is het verstandig dat je jouw e-bike goed onderhoud! Omdat de accu een enorm belangrijk onderdeel is van je fiets, geven we je graag een aantal handige tips waarmee je de levensduur van je batterij kunt verlengen.

Tip 1: Let op de temperatuur

Leg je de batterij van je elektrische fiets even weg? Let dan goed op waar je deze bewaard. Elektrische accu’s zijn erg vatbaar voor temperatuur schommelingen. Dit onderdeel van je elektrische fiets presteert het best op kamertemperatuur rond de 20 graden. Is het erg koud of warm? Dan kan dit de accucapaciteit op langere termijn negatief beïnvloeden. 

Tip 2: Pomp de banden van de fiets op

Zijn je banden zacht? Dit zorgt voor extra weerstand onderweg waardoor de accu van je e-bike extra hard moet werken. Zorg er dus voor dat je de bandenspanning goed in de gaten houdt!

Tip 3: De batterij leeg laten lopen

Deze tip komt direct van de experts! Zij raden aan om de accu na, plus minus, 30 keer opladen de batterij één keer bijna helemaal leeg te laten lopen en daarna weer op te laden. Zo raakt de accu niet gewend aan het opladen. Ben je op zoek naar een elektrische fiets waarbij je zelf de accucapaciteit kan bepalen? Cortina elektrische fietsen hebben de optie tot een accu upgrade! Zo kan je blijven fietsen. 

Tip 4: Is het winter? Laat de accu de accu niet volledig leegraken

Berg je de accu in de winter op? Wees dan extra lief voor dit onderdeel door de capaciteit op te laden tot ongeveer 60%. Controleer om de 2 maanden of de capaciteit niet te ver afneemt. Is dit wel gebeurd? Laad deze dan weer op tot die 60%.

Tip 5: Zet je versnellingen niet meteen op de hoogste stand

Met versnellingen fiets je extra comfortabel. Let er wel op dat je wanneer je gebruikt maakt van deze fijne toevoeging dat je niet meteen de hoogste stand inschakelt. Doe dit pas wanneer je al op gang bent gekomen. Dit is beter voor de levensduur van de accu.

Tip 6: Laat de accu van de elektrische fiets nooit helemaal leeglopen

Last but not least, laat de accu van je elektrische fiets nooit helemaal leegraken. Dit is wellicht onze belangrijkste tip, een volledig lege accu kan namelijk permanente schade veroorzaken! Let hier dus goed op.

Heb je nog vragen over een elektrische fiets?

Kunnen we je nog ergens bij helpen? Naast dat we een online ruim assortiment hebben aan diverse elektrische fietsen hebben we ook fysieke winkels waar je van harte welkom bent om vrijblijvend een testritje te maken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.