Welke framemaat mountainbike heb ik nodig?

  • Geplaatst op
  • 0
Welke framemaat mountainbike heb ik nodig?

‘’Welke framemaat mountainbike heb ik nodig?’’ Een vraag die, om goede reden, regelmatig gesteld word. Daarom hebben wij besloten een handig overzichtje voor je te maken. Mocht je na het lezen van dit artikel nog twijfelen ben je natuurlijk ook van harte welkom om een proefritje te maken in één van onze winkels óf contact op te nemen met onze kundige klantenservice.

Eenvoudig en betrouwbaar de maat van je mountainbike berekenen

Kan jij niet wachten om vrij te crossen op je nieuwe mountainbike? Wij begrijpen je volledig! Toch willen we je op het hart drukken dat het erg belangrijk is dat je voor de juiste framemaat mountainbike kiest. Zo kun je de juiste houding aannemen en uren lang genieten! Om het kiezen van de juiste maat mountainbike zo makkelijk mogelijk te maken hebben we speciaal voor jou een handig overzichtje gemaakt. Zo kun je snel en gemakkelijk zien welke maat jij nodig hebt!

Welke framemaat mountainbike is juist voor mij?

Een eenvoudige methode om de framemaat van je mountainbike te bepalen is door je lichaamslengte te meten. Veel rijders vallen dan net tussen twee framematen. In principe zou zit je dan met beide maten goed en kun je een keuze maken op basis van je persoonlijke rijstijl. Zit je bijvoorbeeld liever op je voet plat op de grond ga dan voor de kleinste maat. 

Maattabel framemaat mountainbike

Lichaamslengte in centimeters

Framemaat
mountainbike

150 – 165 cm

35 – 41 cm

165 – 170 cm

41 – 44 cm

170 – 175 cm

44 – 48 cm

175 – 180 cm

48 – 51 cm

180 – 185 cm

51 – 52 cm

185 – 190 cm

52 – 54 cm

190 – 195 cm

54 – 56 cm

195 – 200 cm

56 – 61 cm

 

Welke wielmaat heb ik nodig?

Nu je weet welke framemaat mountainbike je nodig hebt, blijft er nog één vraag over: welke wielmaat heb ik nodig? Geen paniek! We gaan alle maten 1 voor 1 af.

26 inch – De meest gekozen, en voor een lange tijd ook de enige, wielmaat. Een mountainbike met een kleinere wiel is wendbaarder en lichter dan een mountainbike met een wat grotere wiel. Daarom worden 26 inch mountainbikes vaak gekozen wanneer je vooral crost door ruwe gebieden.

27,5 - 28 inch – Sommige mountainbikers zullen een 29 inch fiets overslaan omdat deze meer gewicht draagt. Dit kan vervelend zijn op onverharde terreinen. Wil je meer grip dan op een 26 inch mountainbike maar wil je een niet al te zware fiets? Dan is een middelmaat van 27,5 tot 28 inch wat voor jou!

29 inch – De grote broer van zijn voorgangers. Ben je op zoek naar een mountainbike met meer grip? Dan is de 29 inch mountainbike wat voor jou! Door de grotere banden is het makkelijker steile hellingen en eventuele losse stenen of wortels te overwinnen.

Persoonlijk advies nodig?

Twijfel je over welke framemaat mountainbike je moet nemen en heb je na het lezen van dit artikel nog persoonlijk advies nodig? Geen enkel probleem! Je bent altijd van harte welkom in onze winkels. Hier kun je meteen ook een proefritje maken. Liever telefonisch advies? Dat kan natuurlijk ook via onze vriendelijke klantenservice. Wij helpen je graag verder op weg! 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.