Serienummer fiets | waar vind ik het framenummer van mijn fiets?

  • Geplaatst op
  • 0
Serienummer fiets | waar vind ik het framenummer van mijn fiets?

Met het fiets framenummer kan een fiets geïdentificeerd worden. Deze serienummer is een unieke code die is gegraveerd of ingeslagen in het frame van je fiets. Wil jij weten waar je het framenummer precies terug kunt vinden? Lees dan direct verder!

Framenummer van je fiets noteren

Het valt aan te raden om het framenummer van je fiets direct op te schrijven zodra je een nieuwe fiets hebt gekocht. Bewaar deze unieke code goed! Het framenummer van je fiets is doorgaans namelijk het enige wat jouw tweewieler uniek maakt. Is je fiets gestolen? Je kunt alleen aangifte doen als je dit serienummer door kunt geven. Met het framenummer kan de fiets als gestolen geregistreerd worden. Zo is het mogelijk om deze terug te geven aan jou als rechtmatige eigenaar als de fiets weer terecht is. Zonder dit nummer weet de politie namelijk niet 100% zeker dat het om jouw fiets gaat. Jij wilt uiteraard voorkomen dat jouw fiets ontvreemd wordt en voorkomen is beter dan genezen. Zet jouw fiets daarom altijd stevig op slot met een betrouwbaar slot.

Wil jij jouw fiets verzekeren? Dan moet je het framenummer doorgeven aan de verzekeraar. Alleen met dit nummer is het mogelijk om een aanvraag te doen bij de verzekering. De verzekeraar weet hierdoor welke fiets bij jou hoort. Je wordt ook gevraagd om de sleutelnummers door te geven. Noteer deze dus ook bij aanschaf van je nieuwe tweewieler.

Waar staat het framenummer op een fiets?

Je weet ondertussen hoe belangrijk het is om het framenummer van je fiets op te schrijven. Wil jij het framenummer van je fiets checken? Dan kun je deze op de volgende vier plekken vinden:

framenummer fiets

  • 1. Onder de framebuis. Zet je fiets op de kop om de code goed te kunnen zien.
  • 2. Bij de pedalen op de achtervork
  • 3. Bij de pedalen op de verticale framebuis
  • 4. Onder op de trapas

Meestal tref je het serienummer onder de lak van de fiets. Dit zorgt ervoor dat de code niet zomaar verwijderd kan worden. Wel zo veilig!

Framenummer registreren

Wij registreren jouw framenummer niet. Het is helaas onuitvoerbaar om alle dozen met fietsen te openen en de codes te noteren. Daarom willen we je oproepen om het framenummer zelf goed te noteren en écht goed te bewaren. Schrijf het in een schriftje waar je alle belangrijke codes en wachtwoorden bewaart of schrijf de code op een papiertje en bewaar deze samen met je reserve sleutels. De fietssleutels zijn ook altijd voorzien van een nummer, noteer deze ook.

Nieuwe fiets kopen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Neem direct een kijkje bij ons uitgebreide assortiment dames-, heren of kinderfietsen. Jij geniet altijd van een snelle levering, laagste prijsgarantie en uitstekende service.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het framenummer fiets? Dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder op weg!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.