Verzekering

Het is mogelijk om bij ons een fietsverzekering af te sluiten. We werken met twee betrouwbare partijen: de ANWB en Kingpolis. Het is mogelijk om uw fiets tegen diefstal te verzekeren maar ook tegen schade. Daarnaast kan u ook pechhulp aanvragen.

De premie wordt bepaald aan de hand van de aanschafprijs van de fiets, of het een elektrische fiets is en de plaats waar u in Nederland woont. Hieronder kunt u de premie van de verschillende verzekeringen berekenen.

Let op! Wanneer u een fietsverzekering wilt afsluiten, moet de fiets een ART gekeurd slot hebben. Deze informatie vindt u in de productomschrijving. Heeft uw fiets dit niet? Een slot van Axa heeft vaak een ART keuring!

Hieronder kunt u de premie van een ANWB fietsverzekering berekenen.

 

Met de ANWB Fietsverzekering verzekert u zowel nieuwe als tweedehands fietsen. Als ANWB lid ontvangt u bovendien 5% ledenkorting. Zo bent u het hele jaar goed en voordelig verzekerd als uw fiets gestolen wordt. Zowel uit uw eigen schuurtje als op straat. Als uw fiets gestolen wordt, krijgt u standaard tot 3 jaar terug wat u ervoor betaald heeft. Zo kunt u weer dezelfde of een soortgelijke fiets terug kunt kopen.

De ANWB heeft drie soorten verzekeringen waar wij mee werken.

Fietsverzekering Basis 3 jaar
Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Fietsverzekering Compleet 3 jaar
Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets. 

Fietsverzekering Compleet 5 jaar
Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets.

Eigen risico
De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets.

Merk en type slot
Met het juiste slot wordt uw fiets minder makkelijk gestolen. Zet uw fiets altijd op slot met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot. Daarom vragen wij u bij het afsluiten van de ANWB Fietsverzekering om het merk en/of het type van het door u gebruikte slot. 

 

Schade of diefstal melden

Bij schade: 
1.    Meld de schade direct bij ons (Ado Bike): 070 326 5902. Of kom langs bij één van onze winkels.
2.    Wij repareren de schade aan uw fiets en melden dit bij Unigarant Verzekeringen (100% dochter ANWB). Let op: er kan een eigen risico van toepassing zijn.

Bij diefstal: 
Bel met 070 326 5902. Of kom langs bij één van onze winkels en neem onderstaande mee: 
1.    aangifte van de politie 
2.    alle originele sleutels 
3.    de aankoopnota van jouw fiets 
Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Zorg ervoor dat het framenummer van de fiets in de aangifte wordt opgenomen. U kunt bij de politie ook online aangifte doen. 

Pechhulp:
Staat u met pech aan de kant van de weg en heeft u pechhulp in uw pakket? U kunt dan het beste met de Fiets service bellen zodat zij u kunnen helpen: 088 269 22 22.

Pech is een ruim begrip, maar voor een lekke band, lege accu, kapotte remkabel, kapotte verlichting, gebroken ketting etc. komen wij helpen. In geval van een ongeval is Wegenwacht Fiets Service niet van toepassing. Hiervoor dient u uw verzekering aan te spreken.

 

Bij Kingpolis kunt u een verzekering afsluiten per maand, per jaar en per 3 jaar. Kingpolis heeft twee soorten dekkingen die hieronder beschreven zijn.

Diefstal

  • wanneer een diefstalclaim wordt toegewezen, kunt u een vervangende fiets uitzoeken ter waarde van het verzekerde bedrag
  • geen eigen risico
  • geen afschrijving

Cascoschade

  • dekking bij  schade aan uw fiets door van buitenkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld schade door een val of een ongevalslijtage van de fiets en onderdelen is niet verzekerd
  • eigen risico van € 25,- per cascoschade

Pechhulp
Indien u pechhulp hebt meeverzekerd kunt u een beroep doen bij pech op de diensten van VHD.  Kortom als u onderweg strandt, zelfs ten gevolge van de lekke band (maximaal 3 keer per jaar) dan wordt u opgehaald en naar keuze bij de winkel of bij u thuis met fiets vervoerd! U kunt bij pech bellen met: 0900 – 0401160

Verhaalsrechtsbijstand
Indien u ten gevolge van een ongeval met de fiets letselschade hebt opgelopen, dan helpen wij u deze schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.  De fietser wordt in de wet gezien als de “zwakkere verkeersdeelnemer”. Dat betekent dat er een goede kans is dat u uw (letsel-)schade kunt verhalen, daarbij helpen wij u graag.

 

Schade of diefstal melden

Bij schade:
1.    Meld de schade direct bij ons (Ado Bike): 070 326 5902. Of kom langs bij één van onze winkels.
2. Wij maken een taxatie van de herstelkosten. Indien de herstelkosten minder dan euro 200,- bedragen kunt u de fiets direct laten maken.
3. Kingpolis zorgt ervoor dat de financiën met ons wordt geregeld. U hoeft dus geen geld voor te schieten, u betaalt alleen het eigen risico van euro 25,- aan ons.

Bij diefstal:
1.    Na ontdekking van de diefstal van uw fiets doet u binnen 5 dagen aangifte bij de politie. U krijgt een afschrift van het Proces Verbaal (PV). (Aangifte doen kan online via https://www.politie.nl/aangifte). 
2. Stuur de twee originele sleutels, het proces verbaal, kopie van de verzekeringspolis en de aankoop bon naar Kingpolis (zie adres hieronder).
3. Wij adviseren om de envelop met de sleutels aangetekend te versturen.

Postadres:
King verzekeringen B.V.
Postbus 148
8530 AC Lemmer

 

Vergelijken