Bezorging

Verzenden

U kunt uw fiets en andere artikelen laten verzenden of zelf ophalen in één van onze winkels.

U betaald bij Ado Bike géén verzendkosten! (voor buitenland zien hieronder) Woont u niet in Nederland? Bekijk de actuele verzendkosten voor buiten Nederland hier.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de te monteren onderdelen van een fiets in doos

Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden

U kunt uw fiets in doos thuis laten bezorgen zonder verzendkosten binnen Nederland. Dit geld ook voor losse artikelen zoals een krat. Fietsen worden met DHL verzonden en u ontvangt hiervan een track en trace code.DHL bezorgt grote pakketten niet de hele dag door maar, van 08.00 uur tot en met 20.00 uur. Omdat het grote pakketten zijn hebben wij helaas geen tijdsindicatie. Houd hiervoor uw track en trace link goed in de gaten. Ado Bike doet zijn best om alle fietsen op tijd en zo snel mogelijk bij u af te leveren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de bezorgdienst DHL. Zodra uw artikel aan DHL is gegeven, kan Ado Bike helaas geen invloed meer uitoefenen op de bezorging. Gaat er iets mis met de bezorging? Neem dan contact met ons op.  Belangrijk: De email van de track and trace link wordt automatische vanuit de leverancier verzonden. Het kan zijn dat deze in uw SPAM folder terecht komt. Bent u niet thuis? Dan laat DHL een briefje achter met de dag waarop ze weer langskomen of de mogelijkheid tot een nieuwe afspraak. Dit kunt u tevens zien in de track en trace.

Verzenden in doos of rijklaar

De volgende merken fietsen worden standaard in doos geleverd: Altec, Umit, Static, Volare, Spirit, Zonix, De volgende merken fietsen worden altijd rijklaar geleverd: Cortina, Alpina, Victoria, Qwic, BSP. Van fietsen in doos ontvangt u een track en trace code via de mail. Wij hebben geen invloed op de bezorgtijd van uw fiets, maar kunnen u wel meedelen dat DHL fietsen niet in de avond bezorgd. Meer informatie over het monteren van deze fietsen kunt u hier lezen. Rijklare fietsen worden per koerier tussen 08.00 en 18.00 bij u thuis bezorgd en is er helaas geen tijdsindicatie beschikbaar. U ontvangt wel bericht over de bezorgdag of spreken dit samen met u af. Wanneer de fiets niet bezorgd kan worden, is dat natuurlijk erg jammer, omdat u snel gebruik wilt maken van uw nieuwe fiets. Omdat de fiets vaak dan opnieuw verzonden moet worden, zijn hier extra kosten aan verbonden. Zeker met rijklare fietsen vragen we u dan ook om thuis te zijn op de leverdag.

Rijklaar ophalen in de winkel

Wenst u één van onze fietsen in doos toch rijklaar op te willen halen in de winkel? Dat kan! Voor slechts 60,- wordt u fiets volledig rijklaar gemaakt en kunt u deze ophalen in de winkel. Er wordt vooraf aangegeven wat de verwachte datum is dat de fiets klaar is. Geeft bij uw bestelling in de opmerking aan dat u de fiets rijklaar wenst op te halen en dat u op de hoogte bent van de bijbetaling. Wij zullen het vervolgens voor u regelen met het betreffende filiaal. Bel, chat of mail met ons voor meer informatie.

Annuleren

Heeft u per ongeluk de verkeerde fiets besteld of wenst u de bestelling te annuleren? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantenservice om dit aan te geven. Wanneer het artikel al is verzonden, kunnen wij helaas niet de bestelling meer annuleren. U komt dan in het retourproces. Wanneer er nog wel de mogelijkheid is om op tijd de bestelling te annuleren, ontvangt u binnen 10 werkdagen uw geld terug of u kiest een andere fiets.

Fiets of accessoire beschadigd ontvangen – Garantie

Mocht het onverhoopt voorkomen dat u uw artikelen beschadigd of incompleet heeft ontvangen, neem dan schriftelijk contact op met onze klantenservice. U versnelt het proces door direct foto’s mee te sturen van de schade of locatie waar u onderdelen mist. Gelieve binnen 7 dagen na ontvangst contact opnemen. Op iedere fiets zit 1 jaar garantie en worden klachten behandeld door de leverancier. Wel zullen wij vragen om foto’s en eventueel filmpjes om het probleem in kaart te brengen en te kunnen beoordelen of het mankement onder de garantie valt, dit is namelijk niet altijd het geval. Zonder foto’s of juist beeldmateriaal kunnen wij uw garantie aanvraag helaas niet in behandeling nemen. De volgende zaken vallen te allen tijden niet onder de garantie: Problemen aan draaiende/slijtende delen, oxidatie-vorming, lekke banden, schades ontstaan door gebruik, het niet tijdig geven van een servicebeurt (3 tot 6 maanden na het in gebruik nemen van de fiets).

Weigeren van pakket

Mocht u om welke reden dan ook het pakket aan de deur weigeren, dan komt het artikel terug naar ons. Wij zullen u de reden vragen van weigering en geven u de keuze of u het artikel alsnog wenst te ontvangen. Hieraan zitten kosten verbonden om opnieuw te verzenden, maar ook de weigering wordt aan u als klant doorberekend. Dit kan oplopen tot wel 30,-

Retour

Lees hier meer over de retoursprocedure en hoe het in zijn werk gaat als u een artikel wenst te ruilen. N.B. Indien u op één van de schiereilanden van Nederland woont, worden pas na het bestellen extra kosten in rekening gebracht. Dit bedrag kan oplopen tot €35 voor rijklare fietsen.

Bezorging

Bezorgkosten

Wanneer u een fiets besteld die 85% is afgemonteerd, bezorgen wij de fiets GRATIS bij u thuis! Let op: Woont u op Texel of een van de andere Nederlandse schiereilanden dan betaalt u hogere verzendkosten. Deze worden na het bestellen pas bij u in rekening gebracht. Voor een rijklare fiets kan dit oplopen tot €35.

Bezorging buitenland

We bezorgen ook accessoires en fietsen in doos naar het buitenland. Het is alleen mogelijk om rijklare fietsen in Nederland te verzenden. Naar andere landen is dit helaas niet mogelijk. We also ship bike’s to other European countries:

Country Countrycode Price per box
België BE € 20
Luxemburg LU € 25
Duitsland DE € 30
Groot-Brittannië GB € 50
Ierland IE € 50
Spanje ES € 50
Denemarken DK € 50
Frankrijk FR € 45
Italië IT € 50
Oostenrijk AT € 50
Zweden SE € 40
Zwitserland CH € 50
Finland FI € 45
Country Countrycode Price per box
Noorwegen NO € 45
Portugal PT € 50
Bulgarije BG € 52
Estland EE € 52
Griekenland GR € 63
Hongarije HU € 52
Kroatië HR € 52
Letland LV € 63
Litouwen LT € 63
Polen PL € 52
Roemenië RO € 63
Slovenië SI € 52
Slowakije SK € 52
Tsjechië CZ € 52
Vergelijken